Apex Community Blog

De Apex-community website

Posted on: december 14, 2009

Op het einde van de zomer werd deze blog opgestart als het “communicatiecentrum” van een nieuwe, nederlandstalige community rond Oracle Application Express.  Herlees ons eerste bericht.

Ondertussen hebben we ook een eerste versie van de website van de Apex community on-line gezet. Eigenlijk neemt deze site de “centrale – communicatie” rol over van deze blog.  De doelstellingen blijven natuurlijk hezelfde. Het gaat er vooral over om een kanaal te creëren waar kennis rond APEX kan gedeeld worden.

Deze eerste versie van de site is opgebouwd op drie pijlers:

  1. Een verwijzing naar deze blog, waarop diverse berichten rond APEX zullen gepost worden
  2. Een soort van APEX-kookboek waarin recepten gegoten worden in een vaste template. Deze kookboek kan dan via een blader-functie of via diverse zoekacties (op woorden, niveaus, tags, …) benaderd worden.
  3. APEX als connector-naar andere producten uit het totale aanbod van Oracle, gegroepeerd rond een aantal categorieën zoals Security, BI, Tools, … Klik op één van de puzzelstukken, die zichtbaar zijn op de Welkom-pagina van de site.

We hebben nu vooral gewerkt rond de vormgeving en een eerste aanzet gegeven om de site aan te vullen met inhoud en informatie.

Hierbij doen we een oproep naar iedereen die wil bijdragen aan de inhoud van de community.
Iedereen kan APEX-recepten aanmaken (op basis van een downloadbare template). Hiervoor moet je eerst aangemeld zijn. Van dan af kan je via “Mijn Profiel” recept-voorstellen opladen en opvolgen.
Daarnaast zijn we ook op zoek naar “Contributors” voor de blog. Hiervoor kunnen we desgewenst binnen WordPress extra ‘accounts’ aanmaken.

We beseffen heel goed dat dit nog maar een begin is en dat er nog heel wat werk voor de boeg ligt. Maar de bal is aan het rollen en we willen hem graag rollende houden …

Ga dus een een kijk nemen op deze URL: http://www.apexcommunity.be … en geef ons feedback …

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Doelgroepen/Categorieën

Advertenties
%d bloggers liken dit: